Chrumkavé okraje a tenké cesto rozplývajúce sa na jazyku. Upiecť dokonalú pizzu ako profesionál môžete s trochou zručnosti aj vy doma. Základom dobre pripravenej ikony talianskej kuchyne je však kvalitná pizza pec na drevo. Ako ale vybrať tú správnu?
Pizza pec na drevo alebo plyn?
Prekvapte vašich hostí a pripravte pre nich posedenie, na ktoré len tak ľahko nezabudnú. Na trhu nájdete pizza pece na drevo alebo plyn. Čo je však najvhodnejšou voľbou pre vaše gurmánske zážitky na záhrade?
Všeobecne platí, že pečenie na prírodnom ohni dodá jedlu neopakovateľnú arómu a chuť. No aj plynové pece môžu mať v istom zmysle navrch.
Ich hlavná výhoda spočíva v tom, že lepšie udržujú správnu teplotu na pečenie pizze. Ak pri pečení využívate drevo, musíte presne vedieť, v akom momente je pec správne vyhriata.
Ak do nej vložíte pizzu pri väčšej teplote, ako je tá optimálna, môže sa vám ľahko stať, že sa pripáli. Ak bude vyhriata málo, pizza sa vysuší a nebude vám chutiť.
V prípade pece na plyn máte teplotu pod väčšou kontrolou a nepotrebujete k tomu žiadne špeciálne zaškoľovania.
Chuť prírody je však nenahraditeľná, preto je s trochou zručnosti pre vašu záhradu lepšou voľbou pizza pec na drevo. Záhradný gril tak nemusí byť jej jedinou dominantou letnej terasy.
Zažiarte ako profík
Pizza pece Alfa, ktoré nájdete na stránkach Estilofina vám ponúknu nielen kvalitné spracovanie, ale aj unikátny dizajn, vďaka ktorému bude pre vás každé pečenie pizze jedinečným rituálom.
Sú dokonale kompaktné, a tak na ich umiestnenie nepotrebujete obzvlášť veľa priestoru. Spolu so záhradným grilom vytvoria hoci aj z menšej záhradnej terasy miesto plné rôznorodých vôní a chutí. Priamo v jej pohodlí si tak budete môcť vychutnať celosvetovo obľúbený pokrm.
Nechajte vašu záhradu prevoňať pravou talianskou atmosférou. Vyberte si z ponuky Estilofina pizza pec na drevo či plyn, ktoré z vás urobia profesionála na prípravu nefalšovanej talianskej pizze.